Blog

Voedingsschema voor jouw baby van 4 maanden

Wanneer je baby 4 maanden oud is, kan je stilaan starten met de introductie van vaste voeding. Hoewel borstvoeding of aangepaste flesvoeding nog steeds de belangrijkste bron van voedingsstoffen is, kan het introduceren van eerste hapjes helpen bij de overgang naar vast voedsel. Een langzame eerste kennismaking is dan ook aan te raden voor deze nieuwe stap in jouw baby’s ontwikkeling.

Voedingsschema voor een baby van 4 maanden

Het is belangrijk om te weten dat elk kind uniek is en op eigen tempo zal ontwikkelen. Onderstaand schema is een richtlijn die je kunt aanpassen aan de behoeften van jouw baby.
Ontbijt: Begin de dag met een melkvoeding (borst-of flesvoeding), eventueel aangevuld met Bambix Bio Rijstebloem. Dit zorgt voor een goede start en voorziet je baby van de nodige energie. Voeg 3 eetlepels (15 gram) Bambix Bio Rijstebloem toe aan een flesje melk van 210 ml.
Tussendoortje: Geef jouw baby van 4 maanden een fijn gepureerd fruithapje als oefenhapje, bijvoorbeeld een paar lepels geprakte banaan
Lunch: De gebruikelijke melkvoeding (borst-of flesvoeding)
Tussendoortje: De gebruikelijke melkvoeding (borst-of flesvoeding)
Avondeten: Geef je baby de gebruikelijke melkvoeding (borst-of flesvoeding).
Daarnaast kan je ook een groentehapje proberen, bijvoorbeeld een paar lepels fijngeprakte wortel
Voor het slapen gaan: De gebruikelijke melkvoeding (borst-of flesvoeding)

Tips voor een vlotte start van de oefenhapjes:

  1. Ga voor een zachte introductie met Bambix Bio Rijstebloem
    Voor je start met de oefenhapjes met groenten en/of fruit, kan je ervoor kiezen om te starten met een papje. Bambix Bio Rijstebloempap is dankzij de fijne structuur perfect om jouw baby te laten wennen aan vast voedsel. Je kan starten met de pap in een flesje om daarna over te schakelen naar een kommetje.
  2. Volg het tempo van je baby: Forceer niets en volg de signalen van je baby. Als ze hun hoofdje wegdraaien of hun mondje gesloten houden, probeer het dan later opnieuw.
  3. Blijf geduldig: Sommige baby’s hebben tijd nodig om te wennen aan nieuwe smaken en texturen.
  4. Houd het leuk en interactief: Maak oogcontact, praat en lach met je baby tijdens het eten. Dit helpt hen om positieve associaties te ontwikkelen met voedsel.

Tags:

Gerelateerde blogs: