Blog

5 dolle zomeractiviteiten met peuters

Vakantieeee! Heerlijke genieten van het (hopelijk) mooie weer, leuke daguitstappen plannen en er misschien even tussenuit glippen op vakantie naar het buitenland. Maar vakantie betekent ook dat de kinderopvang en de school even hun deuren sluiten en we de kindjes zelf entertainen gedurende de zomer. Bambix helpt je hier graag bij. Zo hebben we hier alvast 5 leuke zomeractiviteiten om te doen met jouw peuter(s) en/of kindje(s). Speel je met ons mee?

1. Waterspelletjes

Op een warme zomerdag is er niets leuker dan wat verfrissing te zoeken met water. Je hoeft niet steeds naar de zee of het zwembad om verfrissing te zoeken, dit kan ook gewoon eenvoudig in de tuin in een klein opblaaszwembadje. Peuters kunnen zich ook uren amuseren met enkele emmertjes, vormpjes of andere attributen in een bak met water.

Met waterspelletjes beleeft je kleine spruit de leukste zomerdagen in de tuin. Zo kan je een waterballonnengevecht houden, tikkertje spelen met een natte spons of uren pret beleven met de tuinsproeier/tuinslang.

2. Peuterparcours

Peuters zijn echte avonturiers en gaan overal op ontdekking. Of ze er nu op, onder, door of rond moeten kruipen … ze zijn gek op een parcours. Ga creatief aan de slag en bouw thuis je eigen parcours doorheen het huis of in de tuin om jouw kleine ontdekkingsreiziger te entertainen. Verzamel allerlei kussens, matjes, speelgoed zoals een hoelahoep, emmertjes, dekens, stoelen en zoveel meer. Wedden dat je uren speelplezier beleeft?

3. Zomerknutselen

Zowel bij regen als bij zonneschijn, knutselen is altijd fijn. Zeker als je het samen met jouw peuter kan doen. Wij geven je alvast enkele voorbeelden van leuke werkjes die jullie kunnen maken.

  • Een zon van handjes: Neem een papieren picknickbordje of knip een cirkel papier. Verf deze in het geel (of een ander kleur naar keuze) en geef het gezichtje een schattige snoet. Plaats vervolgens de handjes van je peuter op een blad papier (kleur naar keuze – maar vaak wordt geel, oranje of rood gebruikt) en teken de omtrekt van zijn/haar handje. Herhaal dit een aantal keer en kleef dan alle handjes aan de zijkant van het bord of de papieren cirkel. Ziezo nu halen jullie steeds de zon in huis.
  • Sponsen bootje: knip twee driehoekjes of vierkantjes uit een papier en bevestig deze op een satéstok. Deze vormen de zeilen van het schip. Neem vervolgens een (keuken)sponsje en snijd de vorm eventueel nog bij met een schaar. Prik nu de satéstok met de zeilen in het sponsje … en varen maar!

4. Een kampje bouwen om ’s middags in te slapen

In de vakantie is het altijd leuk om ergens te logeren, bij oma en opa bijvoorbeeld, bij vriendjes en vriendinnetjes of zelfs in het buitenland wanneer jullie op reis gaan. Maar waarom niet gewoon thuis kamperen en samen op avontuur gaan?

Zo kan je samen met je kleine spruit kamperen in de tuin, gezellig met veel kussens, lampjes en slaapzakken. Of zelfs bij minder goed weer kan ook binnen een reuzeleuk tentenkamp gebouwd worden. Met stoelen, tafels, matrassen en héél veel lakens, dekens en kussens bouw je het meest knusse tentenkamp van iedereen. Uren speelplezier gegarandeerd voor de hele zomer.

5. Samen koken met je peuter

Is jouw kindje ook zo’n kleine zoetekauw? Duik dan tijdens de zomermaanden gezellig samen de keuken in. Ook peuters kunnen genieten van een eerste bakervaring met mama of papa en zo ontdekken ze weer tal van nieuwe zaken. Zo kunnen jullie samen koekjes of wafeltjes bakken en deze kleurrijk versieren.

Kies voor een eenvoudig recept en laat je kleintje helpen waar het kan. Het deeg een beetje kneden, vormpjes maken … en uiteindelijk versieren. Geef hem/haar taakjes waarbij ze niet te veel geduld moeten beoefenen en laat vooral hun creativiteit de vrije loop. In een mum van tijd heb je een heerlijk tussendoortje klaar getoverd. Smakelijk 

Gerelateerde blogs: