Blog

7 bereleuke bosspelletjes voor jou en je kleine bengel

Het bos haalt in elk van ons het kind naar boven. Zeker tijdens de herfstperiode, als vallende bladeren het bos veranderen in een kleurrijk speelparadijs. Op zoek naar een leuke weekendactiviteit met je peuter? Ga lekker los in het bos. Wij geven je alvast 7 bereleuke tips mee, voor een extra avontuurlijke boswandeling.

1. Gooi naar een prooi

Peuters doen niets liever dan met dingen gooien. In een bos kan dat perfect. Raap gewoon enkele walnoten, kastanjes of eikels, kies een doel en gooi naar de prooi. Raak!

2. Helikoptertje

De esdoorn is een populaire boomsoort in onze bossen. En al even populair zijn de gevleugelde vruchten van deze boom. Zet je peuter in je nek zodat de mini-propellers een goede lanceerbasis hebben om vrolijk in de lucht te tollen. Rooaaaaaaaaawwww! Altijd een hoogvlieger, deze activiteit.

3. Kabouterzoektocht

Kabouters bestaan écht en ze wonen in jouw bos! Maak een eenvoudig rood hoedje uit papier of karton en smokkel het handig mee in het bos. Verstop het op een niet te moeilijke plek en vertel aan je peuter dat “bij die bomen daar” een gezinnetje kabouters leeft. Laat je kleine spruit het hoedje zoeken en wacht op het verwonderde gezichtje van je avonturier!

4. Wandelstok of toverstok

Al die veelkleurige bladeren zijn wel leuk, maar als peuters mogen kiezen, gaan ze liefst met een heuse tak naar huis. Die is voor hen een robuuste wandelstok of een vrolijk kronkelende toverstok… hocus pocus pats! Ga op takkenjacht, selecteer de beste exemplaren en versier ze thuis naar hartenlust. Sluit deze feestelijke dag af met jullie avondritueeltje. Een lekker flesje Bambix groeimelk of groeidrink net voor het slapen gaan, is het ideale moment om weer helemaal tot rust te komen.

5. Knuffel’s een boom

Tussen de bomen zijn kids niet in te tomen. Toch loont het de moeite om eventjes stil te zijn. Laat iedereen een boom kiezen en de stam omarmen. Luister naar de ritselende bladeren. Leg je oor tegen de boomstam. “Heeft jouw boom al iets tegen jou gezegd? De mijne vindt het leuk om geknuffeld te worden.” Jawel hoor, bomen kunnen écht praten

6. Gezellig in een hut

Een hut, kampje of schuilplaats bouwen, het blijft een topper voor peuters. Zet enkele grote takken tegen een boom en bedek de openingen met kleinere takjes of bladeren. Zo kan je je perfect verstoppen! Wedden dat je kleine dreumes niet meer uit die versterkte burcht wil komen?

7. Op zoek naar de koek

Na al het spelen is het tijd voor een heerlijke afsluiter. Verstop een Bambix berenknuffel en stuur jouw peuter op berenjacht. De vondst van de beer beloon je met een zakje heerlijke berenkoekjes als lekkere verrassing. Als dat geen heerlijk einde is van een zalige boswandeling! Heb je geen Bambix knuffel thuis? Neem een andere teddy mee of verstop meteen de Bambix koekjesverpakking 😉.

Gerelateerde blogs: